П`ятниця, 03.05.2024, 04:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Моє меню

Допоміжне меню

Форма входу

Мале Питаннячко

Яка у вас дома є тваринка?
Всього відповідей: 1440

Статистика

Поможіть будь ласка нашому сайту, оскільки його інформація безплатна, то просто клікніть по одній із реклам:

Правильне харчування кішок 

 Збалансований раціон - це раціон, що забезпечує усіма поживними речовинами, необхідними для задоволення добових потреб тварини, а також енергією, що забезпечує протікання життєвих процесів. При використанні такого раціону не відбувається ні втрат, ні накопичення поживних речовин. Роль збалансованого раціону полягає в тому, що він сприяє підтримці довге і здорове життя вихованців і знижує їх сприйнятливість до хвороб. 

Існує два основних типи годівлі тварин: 

- Годування кормами домашнього приготування 
- Годування кормами промислового виробництва 

Застосування домашніх кормів, особливо якщо вони погано збалансовані, може сприяти виникненню різних захворювань. Навіть при ретельному виконанні всіх рекомендацій, домашні раціони, як правило, залишаються незбалансованими. Додавання до їх складу різних мінеральних речовин і вітамінів, здійснюваних за порадою ветеринарного лікаря, може призвести до різних розладів. Існує ще один недолік домашньої їжі - це те, що її не треба жувати. При цьому зуби не очищаються від нальоту і каменю. Тому необхідно регулярно оглядати ротову порожнину вихованця і пропонувати що-небудь для очищення зубів. 
Що значить рецептура корми? 

Це дуже важливе поняття. На розробку рецепту для виготовлення корму, призначеного для певної групи тварин, іноді йдуть багато років. Всі залежить від того, наскільки науково обгрунтований даний продукт. Не дарма в Киеве, при серйозних компаніях, що виробляють високоякісні корми, існують величезні науково-дослідні центри. Тут вивчають: які інгредієнти, в якій кількості і співвідношення повинні бути використані, в якій послідовності і в якому режимі їх слід обробити, які додаткові речовини необхідно ввести, щоб корм був повністю збалансованим. Після численних досліджень виробляють "пробну" партія корми для перевірки смакових якостей. Далі визначають поживну цінність корму, порівнюючи її з вмістом живильних речовин в калі та сечі. Це дозволяє встановити, скільки поживних речовин засвоїло тварина. Після цього переходять до довгострокових випробувань, які полягають у тривалому згодовуванні нового корму різних тварин. При цьому ретельно аналізують стан їхнього здоров'я та самочувствіе.Еслі з якихось причин корм не відповідає стандартам, його знову відправляють у лабораторію для доопрацювання. 

Яку роль відіграє обладнання, на якому виробляється корм? 
Від якості устаткування залежить можливість застосування нових технологій у виробництві кормів. Високоякісні корми виробляються виключно на високо технологічному обладнанні, яке постійно вдосконалюється. Це дозволяє добитися кращих смакових якостей, кращих органолептичних якостей і максимально гарантованих термінів зберігання. 

Що повинно бути вказано на етикетці кормів? 
На етикетці або упаковці кормів для собак і кішок обов'язково повинна бути представлена наступна інформація: 


- Назва продукту. 
- Чиста вага. 
- Аналіз змісту сирого протеїну, жиру, води і клітковини. 
- Перелік інгредієнтів в порядку їх вагового змісту. 
- Назва та адреса виробника в Киеве, пакувальника або дистриб'ютора.
- Вказівка виду тварини, для якого призначений корм. 
- Вказівка спеціального призначення даного виду корму і його відповідність цієї мети. 
Які існують категорії промислових кормів для домашніх тварин? 

Існує три основні категорії промислових кормів для домашніх тварин: 
Економічні (economy) 
Звичайні (regular) 
Першокласні (premium і super-premium) 
Корми різних категорій відрізняються між собою за своєю поживності, збалансованості, складу і різноманітності інгредієнтів, засвоюваність, смакових якостями і, відповідно, ціною. Якість будь-якого корму залежить, перш за все від: якості сировинних джерел, з яких виготовляється корм; 
рецептури, по якій він складається 
обладнання, на якому цей корм проводиться. 

Корми, що відносяться до категорії "економічні", звичайно виробляються із сировини найбільш доступного і дешевого для місця виробництва. Виробники цих кормів не завжди забезпечують відповідність корму фізіологічним потребам тварин у різні періоди життя, а також не гарантують надлишкового змісту окремих поживних речовин і токсичних сполук у кормі. Ці корми відносяться до найбільш дешевим і найменш якісним продуктам. Головним мотивом при їх виготовленні є низька собівартість корму. При цьому мало уваги приділяється живильної цінності продукту. 

Більшість кормів категорії "звичайні" мають непостійний склад інгредієнтів, що залежить від доступності вихідної сировини і його вартості. Деякі інгредієнти (кухонна сіль, кальцій фосфат, олія тощо) є стандартними. Зміст інших інгредієнтів (риба в Киеве, м'ясо, субпродукти, злаки, кісткове борошно) значно варіюють в залежності від їх доступності. При недостатньому контролі ця обставина може позначитися на якості корму. Основним привабливим моментом при виборі цих кормів є доступна ціна і хороші смакові якості. Якщо корм дешевий, добре поїдається твариною, не викликає запорів або інших негативних ефектів, то власники часто вибирають цю марку кормів. Крім того, деякі покупці вважають, що: "Чим більше, тим краще ". Тобто, чим більше білка в Киеве, кальцію і фосфору міститься в кормі, тим він краще. Це помилкова оману часто враховується виробниками цієї категорії кормів. 

Ці корми повністю збалансовані у відповідності з оптимальними потребами тварин і адаптовані до певних вікових періодах і фізіологічною станом тварин. Використання для їх приготування тільки високоякісних інгредієнтів визначається доцільністю, а не їх ціною. У зв'язку з високої перетравність і хорошою збалансованістю, витрата даних кормів нижче, ніж при використанні для годівлі тварин низькоякісних кормів. Першокласні корми відрізняються і тим, що після їх споживання утворюється менший об'єм калу, завдяки високому ступеню засвоюваності. Проводиться багато різновидів цих кормів, призначених для годування тварин у різні вікові періоди, а також при різному рівні їх активності. 
Які переваги годування тварин готовими промисловими раціонами? 

Годування готовими кормами дуже зручно для власників тварин. Немає необхідності витрачати багато часу на придбання свіжих продуктів, на приготування і балансування раціону. Тим більше що гарантовано це зробити неможливо, за умови, що у власника будинку немає біохімічної лабораторії, що дозволяє провести повний аналіз готового раціону. При виготовленні високоякісних промислових кормів з кожної партії беруться проби, які досліджуються в незалежних лабораторіях. Результатом цього є "гарантований аналіз", який вказується на упаковках кормів. Завдяки чому, власник точно знає, скільки конкретно білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів гарантовано надходить в організм тварини ежедневно.Особенно це важливо, коли мова йде про лікувальні дієти, де переваги готових раціонів, спеціально розроблених для конкретних захворювань і станів, очевидні. Адже дієтотерапія в деяких випадках є найбільш дієвим методом лікування. Практично неможливо кормами домашнього приготування забезпечити строго контрольоване надходження певних речовин, іноді вимірюваних в міліграмах. Наприклад, можна порівняти харчову цінність м'яса в Киеве, яке найчастіше використовується в приготування домашніх раціонів, до потреб тварини, спираючись на енергетичні потреби організму, що є першою сходинкою у складання раціонів. 

В даний час випускається три основних види кормів для тварин: 

- Сухі (6-10% вологи) 
- Напівсухі (23-40% вологи) 
- Консервовані (68-78% вологи) 
Чи можна поєднувати годування натуральними продуктами та промисловими кормами? 

Таке поєднання неприпустимо. Це є однією з найпоширеніших помилок годування собак і кішок. Деякі власники намагаються додавати невелике кількість промислового корми як вітамінної добавки до домашнього раціону. Або переживають, що не можна ж все життя харчуватися тільки "сухими сніданками". Адже в природі тварина не споживає сухі корми. Не треба забувати, що сухі сніданки для людей не є єдиним джерелом живлення, тому над розробкою чергового подібного вироби не працюють величезні науково-дослідні центри багато років, а збалансованість такого сніданку не буває ідеальною для людини. Сухі промислові корми для тварин абсолютно інший продукт. Це повноцінний збалансований раціон. При тривалому вживанні тільки сухого корму у тварини організм природним чином підлаштовується до вироблення певної кількості травних соків, визначеного якості й складу. Така сталість допомагає організму підтримувати обмін речовин і водний баланс на необхідному рівні. Тому свіжа питна вода повинна бути завжди доступна. Якщо тварина не любить сухий корм, його можна розмочити водою кімнатної температури або годувати вихованця консервами. Харчування тварин у природі не має нічого спільного з харчуванням домашніми кормами, тому що їжа споживана дикими побратимами абсолютно збалансована за всіма поживним речовин. Ми не зможемо забезпечити кішку тим же набором нутрієнтів, який міститься в мишці, за допомогою домашнього раціону. Крім того, у природі тварина має можливість самостійно адаптувати баланс до своїх поточних потреб. У домашніх умовах вихованцям доводиться, є те, що пропонують їм господарі. Добитися ж збалансованості раціону при змішаному годування стає ще складніше, ніж при годівлі тварини кормами домашнього приготування. 
Чи є необхідність міняти готові промислові корми різних марок між собою? 

Деякі власники турбуються про те, що їх вихованцеві набридне обраний ними корм, тому вони намагаються раз на тиждень або з іншою періодичністю міняти корму. Насправді, вихованці дуже швидко привчаються саме до того режиму харчування, до якого їх привчають власники. Тому якщо обраний корм підходить тварині, зовсім немає необхідності змінювати його, інакше тварина звикне до постійної зміни кормів. Крім того, перехід від корму одного виробника до корму іншого виробника завжди є стресом для організму тварини, тому що кожен з них використовує свої інгредієнти, свої рецепти, свої технології виробництва в Киеве, а організм змушений щоразу підлаштовувати свою ферментну систему під конкретний продукт. Таке навантаження не проходить безслідно для організму. Рано чи пізно таке "різноманітність" призводить до хронічних захворювань і порушення обміну речовин. 
Чому так важливо, з яких інгредієнтів складається корм? 

Перелік інгредієнтів, представлений на упаковці корму, може бути корисний для оцінки корму. Інгредієнти перераховуються в спадному за вагою порядку. Однак практично дуже важко визначити кількісний вміст інгредієнтів при аналізі готового корму. Багато виробників користуються цим і всупереч існуючому законодавству, на перші місця в списку поміщають вигідні для них інгредієнти. 
Корисно пам'ятати деякі основні правила при оцінці якості кормів за вмістом інгредієнтів. Зокрема в Киеве, джерело тваринного білка повинен бути в числі перших двох інгредієнтів у консервованих і в числі перших трьох - в сухих кормах. 
Крім присутності певних інгредієнтів на якість корму впливає співвідношення між ними, їх біологічна цінність, ступінь засвоюваності, якість до приготування та збереження основних поживних характеристик після приготування. 

Що таке біологічна цінність інгредієнтів? 
Зазвичай це поняття відноситься до білків корму. Полягає вона в тому, наскільки продукт містить всі незамінні амінокислоти. Біологічна цінність яєць становить 100%, тому яйця вважаються чудовим джерелом білка. 
Біологічна цінність білка різних інгредієнтів: 
Продукт Біологічна цінність 
Яйце 100% 
Рибна мука 92% 
Молоко 92% 
Печінка 79% 
Яловичина 78% 
Казеїн + Метіонін 100% 
Соєва борошно 67% 
М'ясо-кісткове борошно ~ 50% 
Ціле зерно пшениці 48% 
Кукурудзяна зерно 45% 
Желатин 0% 
Що таке засвоюваність інгредієнтів? 

Засвоюваність окремих поживних речовин визначається відношенням кількості засвоєних поживних речовин до кількості надійшли поживних речовин. Для цього проводять експерименти, які вивчають взаємозв'язок між масою з'їденого корми і масою виділених фекалій. Великий обсяг калу свідчить про невисокою перетравності і погану якість корму. Чим більше поживних речовин засвоєно, тим вище показник засвоюваності. Прийнятна засвоюваність корму повинна бути не менше 75%. 

Чому важлива якість інгредієнтів до приготування корму? 
Перелік інгредієнтів ще не дає уявлення про їхню якість. Адже багато зернові, що виросли на бідних грунтах, не містять необхідних організму вітамінів і мінеральних речовин. Крім того, вони можуть бути забруднені добривами і різними пестіцідамі.Некоторие зерна можуть бути заражені пліснявою, ложномучністой росою або іншими грибками. Якість інгредієнтів тваринного походження також варіює від регіону походження, якості харчування, застосування антибіотиків і багатьох інших факторів.

Поможіть будь ласка нашому сайту, оскільки його інформація безплатна, то просто клікніть по одній із реклам: